Zomerterras open vanaf maart? We gaan ervoor!

Om het hoofd boven water te houden, openen we zodra dit toegestaan is een terras voor ons pand. Net als vorig jaar hopen we weer op een groot succes. Tot het terras opengaat, is er wel al het een en ander mogelijk:

Afhaalbalie

Zodra het mogelijk is, zijn jullie van harte welkom bij onze afhaalbalie. Verse bonenkoffie, thee, warme chocomel, frisdrank, vers gebakken appelflappen en gevulde koeken, ambachtelijk Italiaans schepijs, chips en candybars zijn verkrijgbaar tijdens onze openingstijden.

Cadeaubonnen en stempelkaarten

In de webshop kun je nu al cadeaubonnen en stempelkaarten kopen voor het Zomerterras. Leuk om cadeau te geven, de stempelkaarten zijn vooral handig voor ouders die kun kinderen een ijsje willen laten halen, maar geen geld mee willen geven. 

Voorbereidingen

Zoals jullie wellicht weten beheren/exploiteren wij de twee jongerencentra/poppodia in Alphen aan den Rijn en Boskoop. De afgelopen twee jaren waren natuurlijk zoals voor veel organisaties erg lastig. Het aantal activiteiten daalde naar een kleine 10% van het reguliere aanbod vanwege de beperkende maatregelen voor de cultuursector waar we op dit moment mee te maken hebben.

Omdat stilzitten en afwachten niet bij ons als organisatie past, hebben wij in 2020 een terras geopend voor ons pand aan de Alphense Olympiaweg. In Boskoop biedt het stoepje van 85cm voor onze deur hier helaas geen mogelijkheid voor. Met vereende vrijwillige krachten is het terras langzaamaan uitgebouwd tot een mooie plek om in de zomer even te genieten van een lekker drankje of een ambachtelijk Italiaans schepijsje, uiteraard van een lokale leverancier. Door 7 dagen per week open te zijn, verdienden we in een maand tijd waar we vóór de pandemie vaak slechts een weekend voor nodig hadden. Maar goed, er kwam geld binnen om de vaste lasten te betalen en het benodigde onderhoud aan de locaties te plegen. Gelukkig sprong de gemeente ook bij via het Steunfonds Covid-19 voor maatschappelijke organisaties.

Ook in 2022 lijkt het erop dat we binnen nog niet volledig kunnen gaan draaien. Tijd dus om plannen te gaan maken voor het Zomerterras 2022. We hebben veel plannen, het buitenpodium moet flink gebruikt gaan worden zodra dit mag en er gaan een aantal verbeteringen doorgevoerd worden in de inrichting.

Er moet veel gebeuren. Onze vrijwilligers kunnen veel, maar missen soms kennis en vaardigheden om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast zijn materialen flink in prijs gestegen, waardoor de realisatie een grotere uitdaging gaat worden dan de voorgaande jaren. Om deze reden hebben wij een crowdfunding opgezet zodat we hopelijk het benodigde bedrag bij elkaar kunnen krijgen. Link: https://lnkd.in/eWQ5xfhv

Wat zijn de concrete uitdagingen?
* De zelf geknutselde banken zijn helaas niet meer te gebruiken voor een derde ronde en moeten vervangen worden. Hier is hout voor nodig, steigerhout en balken.
* De tegels op het terras liggen op flink wat plekken schots en scheef, hier moet iets aan gedaan worden om valpartijen te voorkomen.
* We hebben een paar kleine zonnepanelen op de kop weten te tikken, deze liggen klaar op het dak maar moeten aangesloten worden op de groepenkast.
* Er moet een wateraansluiting in de buitenbar komen voor de koffiemachine, de kennis ontbreekt om dit goed te doen.
* De buitenbar moet verplaatst worden, hier is een heftruck voor nodig.

Kortom: we zoeken stratenmakers, een houthandel/bouwmarkt, een bedrijf met een heftruck, een elektricien en iemand die een wateraansluiting (door de grond) kan maken. Zijn er bedrijven die ons hiermee zouden kunnen helpen? Alvast hartelijk dank!